My high school semester in the USA!

Aanmeldingspakket & interview

Oke ik zal even bij het begin beginnen.

Zoals jullie weten ben ik al heel lang van plan om na de havo een 'high school semester' in Amerika te volgen. Daarom heb ik mijn moeder vorig jaar overgehaald om met me mee te gaan naar de infobijeenkomst. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik wil naar Amerika! Na de vakantie heb ik me meteen aangemeld en toen kreeg ik een mega aanmeldingspakket opgestuurd waarin ik alles over mezelf moest vertellen. En dan bedoel ik ook echt álles!Niet alleen ik maar ook mijn ouders, school en huisarst moestenwat invullen. Toen kreeg ik een brief van Travel Active om naar de interviewbijeenkomst te komen. Ik wilde het pakket pesee af hebben voor het interview dus de laatste weken waren druk, druk, druk! Maar met resultaat want hij is af!! Jeey!!

Anyway,gisteren was het dus zover: het interview! Jezus wat was ik zenuwachtig toen Arhnem inreden! Eenmaal binnen kregen we een intropraatje en daarna moesten allemensen dienaar Amerika gingen met de interviewers meegaan. De ouders kregen eenpresentatie die dus 2 uur duurde XDWij moesten eerst een soort luistertoets doen die echt súper simpel was! Er zei bijvoorbeeld iemand een zin en dan stonden er op je antwoordblad 4 zinnen en je moest aankruisen wat je gehoord had. Jep that's easy.. Daarna werd de groep in tweeën gesplits en de eerst groep kreeg eerst het interview en de andere groep moest verder met de test. Ik had dus eerst het interview. ik had gedacht dat ik bijna dood zou gaan van de zenuwen maar dat viel eigenlijk best mee :D Eigenlijk was ik totaal niet zenuwachtig!Haha maarik kreeg een interview met een meisje die ook naar Amerika was geweest. Ze deed dit ook pas voor de eerste keer dus dat was wel fijn vond ik. De vragen waren wel echt lastig want je moest je positieve en negetieve eigenschappen noemen en dan moest je zeggen wat dat voor voordelen/problemen gaat opleveren in Amerika :s en dat ooknog in het Engels..En dan nog vragen wat je gastgezin van jou verwacht en wat jij van je gastgezin verwacht and so on.. Toen we klaar waren mocht ik teruglopen naar de test om die verder te maken. Omdat nog niemand klaar was met het interview zat ik daar dus in mijn eentje.. great.. Maar de rest was ook echt heel makkelijk. Allemaal met plaatjes.. Toen de rest van de groep binnenkwam was ik al bijna klaar.. Daarna ben ik naar buiten gelopen om mijn ouders te zoeken maar die hadden dus nog die presentatie. (wow die duurde lang!) Dus ben ik nog even gaan zitten en heb even gepraat met andere meisjes die ook naar Amerika gaan. We hebben eerst een oriëntatie in New York metdie groep dus is het wel fijn als je al wat mensen kent.Eris eenhyve aangemaakt waarin we allemaal leuke uitjes gaan organiseren zodat we elkaar al een beetje kennen voordat wenaarNew York gaan.Voor nu moet ik wachten tot ik geaccepteerd ben. Klinkt heel simpel maar ik ben nogalongeduldig dus dat gaat nog moeilijk worden aagezien het nog wel een tijd kan duren. MaarIk heb er inieder geval super erge zin in!!

Als je me wilt blijven volgen kun je aan de rechterkant van deze site je e-mail adres invullen en dan krijg je elke keer een mailtje als ik weer een verhaal schrijf!

I keep you posted!

-xoxo- Ellis

Linda

Aaaaaaah! super leuk Ellis!
Wanneer komt je volgende blog? (A)
haha
kusjee

Lisette

Leuk blog! Ik vond het gister ook echt heeel gezellig, volgens mij wordt het wel een leuke groep! Als er wat meer mensen lid zijn van die hyve moeten we maar snel wat leuks gaan doen (=!
xx

Ellis

ahh dankje! Jaa we moeten idd snel iets leuks gaan doen! kan nu al niet meer wachten om te gaan! helaas nog 1 jaar... Maar heb je ook een blog?

Lisette

Jaa nog 1 jaar, lijkt nog zoo lang te duren! Ik ben trouwens ook heel benieuwd wanneer we nu weer wat van TA horen!
Jep, mijn blog is lisetteinamerika.reismee.nl
Xxx

Manon

Ellis! Je hebt me vanmiddag alles al vertelt natuurlijk, maar ik wil gewoon nog een keer zeggen dat ik het echt super cool vind dat jij dit durft. En ik ga je natuurlijk suuuuuper erg missen, maar gelukkig duurt het nog heeel lang voordat je gaat. Haha, eerst het examen overleven...
Ik kijk uit naar al je verhalen ;;
xxxxx

Klaudia :)

Ellis !! Ik ben zo blij voor je!!! :) Ik weet t 100% zeker dat je geaccepteerd wordt!!! Ik kan niet meer wachten totdat je volgende blog gaat schrijven!!! xD

He ellis!
Geen idee of je me nog kent haha maar ik was ook bij het interview.
Mn blog is lauriinamerika.reismee.nl

xx

ps: leuk geschreven! En ik kan ook echt niet wachten om te vertrekken!

heeey!~
haha ja, we moeten echt nog zo lang wachten bálen..
Maar Lisette had uitgerekent dat het nog ong. 44 weken zijn.
klinkt best kort eigenlijk haha, maar het duurt zo lang.

Doe jij een tussen jaar? Of slaag je dit jaar?

Lauri

Oké! Ik ga dit jaar (hoop ik) ook slagen!
Ik hoop zo dat ik slaag, want anders mag ik niet meer van mn ouders. ook het jaar er naar niet!
Dus ik ga extra goed mn best doen dit jaar!

Oke, waarom ga je voor een semester dan?
Ivbm je studie ofzo?

Ja, ik heb mijn pakket ook opgestuurd. ter gelijk met Lisette.
Ik kreeg vandaag een mailtje dat mijn pakket nu door de 2 fase gaat dus volgens mij gaat alles prima!

Jolanda

Hey Ellis,
Ik kreeg van je moeder de link door en ben meteen gaan lezen. Wij zullen hier voor je duimen. Super!
Ik heb je het e-mail adres van Emma doorgegeven omdat dat van ons binnenkort gaat veranderen.

Imke

aaaaah zo super leuk hè ellis! ik ben zoo jaloers, ben echt benieuwd naar al je verhalen:). tot sneelll!